Ziedu burvība

Vai zināt kāpēc daudzi cilvēki saka, ka tieši vasara ir viņu mīļākais un gaidītākais laiks visā gadā. Protams, tas ir saulītes, atvaļinājumu, pludmales, ceļojumu un daudzu citu lietu dēļ. Bet ļoti daudziem vasara asociējas tieši ar ziediem, to smaržām, krāsām, formām. Pati varu teikt, ka tā ir ideāla sajūta, ka vari dienu sākt tieši ar skaisto ziedu smaržām, mirklī kad sper soli ārpus mājām. Tev obligāti nevajag doties uz speciāli iekārtotu dārzu pie mājām, lai to izjustu. Vasarā ziedi ir visur, īpaši laukos, kur katra pļava ir krāsu pārpildīta un vilina katru garām gājēju. Bet pat dzīvojot pilsētā, tā būtu Rīga vai Cēsis, ik uz soļa mēs saskaramies ar puķupodiem, kuros atrodas krāsainas un smaržīgas ziedu galviņas, kas veras uz mums, un mūs pievilina.

Tomēr pienākot ziemai, kurā ar ziediem saskaras retais, un arī istabā nelielā puķupodā, cilvēku sirdīs rodas skumjas sajūtas, kas liek rīkoties mazliet radoši. No papīra, vienalga kāds tas būtu, var radīt neiedomājamas lietas, kas cilvēkiem liks atcerēties skaistās vasaras dienas, ziedu skaistumu.


Šajā rakstā, es gribēju parādīt, ka paņemot nelielu papīra loksni, un ap to mazliet padarbojoties, var radīt lielisku ziedu, ko pēc tam pakārt vai nu pie griestiem, vai pielikt pie sienas. Un tas viss prasa pavisam nelielu laika sprīdi, un paralēli visam šim procesam var darīt arī ko citu, piemēram, noskatīties kādu jauku filmu vai seriāla epizodi. :)






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru